Where Volleybal is Life & Fun

Het waarom van dubbele thuiswedstrijden

Even in grote lijnen een beetje uitleg om te verduidelijken waarom er een aantal keer dubbel gespeeld moet worden.
De stad Antwerpen werkt voor de verdeling van de thuisweekends met even en oneven weekends: Volmar mag op de even weekends thuis spelen, de basket op de oneven weekends. Dit wordt doorgegeven aan de bond die op die basis de kalenders maakt. Tot daar nog geen probleem, of toch: we krijgen maar 10 thuisweekends, terwijl er ploegen zijn die met meer dan 11 in een reeks zitten en dus meer thuiswedstrijden moeten spelen.

Er is echter een veel groter probleem: de bond rekent bekerweekends apart, dus: week 2, 4 en 6 speelt Volmar thuis, dan volgt een bekerweekend, en het weekend daarna is voor de bond week 7, dat daarna week 8, enz. tot er weer een bekerweekend is. Een goede verstaander begrijpt dat vanaf het eerste bekerweekend de kalenders dus niet meer kloppen: vanaf dan moeten we volgens de bond thuis spelen op weekends die volgens de kalender van de stad voorbehouden zijn voor basket.

En dan begint het werk: de tegenstander moet gecontacteerd worden, er moet gezocht worden naar gezamenlijke vrije momenten, dat moet met de bond besproken worden …. Als je weet dat er voor dit seizoen iets van een 116 wedstrijden verplaatst zijn moeten worden, dan kan je je een idee vormen van de hoeveelheid werk die Bob en Liesbeth alleen al daarin hebben moeten steken ….

Van datum
Tot datum

Back to List

Copyright Geocoder 2024 - build with .Net Core 7.0.19 - 3/06/2024 13:40:14