Wat moet je doen in het geval van een sportongeval.

We hopen dat je dit niet moet gebruiken, maar als je een blessure oploopt tijdens een match of training, volg je best volgende stappen om in orde te zijn met de verzekering.

Je gaat zo snel mogelijk naar de dokter, want de aangifte moet binnen de 10 werkdagen bij Ethias geregistreerd worden. Nadien kunnen wij geen aangifte meer doen en zal je je eigen verzekering moeten aanspreken voor terugbetalingen.

In tegenstelling tot vroeger moet je zelf geen documenten meer meenemen van de club uit. Je moet aan de dokter een Model B attest vragen waarop jouw gegevens en de beschrijving van je blessure staan. Van dit document stuur je een kopie (of duidelijke foto) naar secretariaat@volmar.be, wij doen dan de aangifte bij Ethias. Zij starten dan je dossier op en sturen je een brief met verdere uitleg. Vanaf dan moet alle communicatie tussen jou en Ethias rechtstreeks verlopen en kunnen wij als Volmar geen actieve rol meer vervullen in jouw specifieke dossier.

De brief van Ethias laat normaal gezien wel een tijdje op zich wachten. Hou in tussentijd alle facturen van ziekenhuis, kine en dergelijke goed bij, alsook terugbetalingen via ziekenfonds. Ethias zal vragen om alle originele stukken hiervan naar hen te sturen. Op basis hiervan zullen zij je de kosten die je maakt tot 2 jaar na je ongeval terugbetalen.

Als je blessure genezen is, moet je eigenlijk opnieuw naar de dokter om een attest te laten opstellen van je genezing. Dit bezorg je dan ook aan secretariaat@volmar.be. Zo ben je zeker dat bij een volgende blessure er geen moeilijkheden gaan zijn bij terugbetaling omwille van de vorige blessure.